De Joolz iZi Go™ Modular by BeSafe® is onderwerp van gesprek tijdens de TV-uitzending van Kassa op zaterdag 7 oktober 2017. Zie hieronder ons officiële statement en antwoorden op mogelijke vragen.

Official Statement

Allereerst willen we aangeven dat we onze klanten zeer serieus nemen en dat we naar hen luisteren. We begrijpen jouw bezorgdheid: het gaat tenslotte om kinderen. En dat is precies waar wij ons ook mee bezighouden: de veiligheid van kinderen en de kwaliteit van onze producten. Daar doen wij geen concessies in.

Daarom hebben we uit voorzorg afgelopen zomer de productie aangepast en is in onze nieuwe autostoeltjes geen TCPP meer gebruikt. Deze zijn vanaf begin november verkrijgbaar.

We willen nogmaals benadrukken dat al onze producten voldoen en hebben voldaan aan de internationale veiligheidsnormen en volgens de autoriteiten brengen onze producten door TCPP geen gezondheidsrisico’s met zich mee.

Kwaliteit en veiligheid zijn voor ons belangrijk en daarom controleren onafhankelijke en gerenommeerde testbureaus als SGS en TÜV Rheinland onze autostoeltjes.

Ouders die specifieke vragen hebben, kunnen per mail contact op nemen: info@my-joolz.com.

 

Q       Waarom heeft Joolz TCPP gebruikt in de stoffen van het autostoeltje?

A       TCPP is een vlamvertragende stof die vaak in matrassen, gordijnen en stoffering van meubels wordt gebruikt en die in ons geval aan de achterzijde/binnenkant van de stof van onze autostoel is gebruikt.

 

Q       Kan ik mijn autostoeltje nog wel veilig gebruiken?

A       Ja, je kunt je autostoeltje veilig gebruiken. TCPP is een vlamvertragende stof die vaak in matrassen, gordijnen en stoffering wordt gebruikt en die in dit geval aan de achterkant/binnenkant van de stof is gebruikt. Wereldwijd is er geen wetenschappelijk bewijs gevonden dat blootstelling aan TCPP enig gevaar vormt de menselijke gezondheid. Aangezien de coating zich aan de achterkant van de stof bevindt, komt je kindje er bovendien niet mee in aanraking.

 

Q       Bevat iedere uitvoering van de autostoel TCPP?

A       Nee, bij het autostoeltje in de kleur Hippo Grey is vanaf de eerste productie geen vlamvertragende coating gebruikt, en dus ook geen TCPP. Bij de andere kleuren geldt dit voor de autostoeltjes die zijn geproduceerd vanaf week 33, 2017.

 

Q       Hoe zit het met de kinderwagens en accessoires? Zit TCPP ook in andere stoffen die Joolz gebruikt?

A       Joolz gebruikt geen TCPP in kinderwagens en accessoires. 

 

Q       Waar zat de vlamwerende coating die TCPP bevat precies?

A       De vlamwerende coating zat aan de achterzijde/binnenkant van de stof van het autostoeltje.  

 

Q       Waarom halen jullie de ‘oude’ stoeltjes niet terug?

A       We begrijpen je bezorgdheid naar aanleiding van de uitzending van Kassa. Toch is het zo dat ouders onze autostoeltjes veilig kunnen gebruiken. TCPP is een vlamvertragende stof die vaak in matrassen, gordijnen en stoffering wordt gebruikt en die in dit geval aan de achterkant/binnenkant van de stof is gebruikt.

Wereldwijd is er geen wetenschappelijk bewijs gevonden dat blootstelling aan TCPP enig gevaar vormt voor de menselijke gezondheid. Aangezien de coating zich aan de achterkant van de stof bevindt, komen kinderen bovendien niet in aanraking ermee.

We willen benadrukken dat al onze producten voldoen en hebben voldaan aan de internationale veiligheidsnormen en volgens de autoriteiten brengen onze producten door TCPP geen gezondheidsrisico’s met zich mee. Om deze reden zullen we geen voorraad autostoelen terughalen.