INSPIRATION . 20/08/2015

Inspirin mom: Anna van ANNA+NINA

Je kent ze ongetwijfeld wel, de populaire winkels Anna+Nina in Amsterdam met de meeste geweldige lifestyle accessoires waar je heel hebberig van wordt. Samen met Nina heeft Anna (30) deze opgezet. Naast de twee winkels hebben ze inmiddels ook een webshop. Anna is naast onderneemster moeder van dochtertje Amy. Wij vinden haar een inspirerende mom en daarom stelden we haar een aantal vragen!

Hoe combineer je je werk met het moeder zijn?

Ik probeer zoveel mogelijk los te laten en niet teveel te proberen alles perfect te doen. Soms moet ik hard werken en ben ik veel weg. Andere periodes ben ik vaker thuis en probeer ik ‘quality time’ met Amy te hebben.

Wat of wie inspireert jou?

Ik wordt veel geïnspireerd door van alles en nog wat; films, tijdschriften, reizen, boeken, mijn vriendinnen, mijn moeder…

Kloveniersburgwal_Shop_ANNA+NINA

Hoe vier jij bijzondere momenten in het leven?

Ik ben daar heel goed in. Wij proberen vaak weg te gaan, vakanties maar ook een weekendje. We eten lekker, gaan vaak naar buiten, of naar een lekker restaurant. Ik kan ook heel erg blij worden van een boek, een goed glas wijn en mijn lievelingsstoel.

Heb je enig goed advies voor werkende moeders?

Doe wat je doet met volle overtuiging; dus kies voor 1 ding. Als je gaat werken – werk dan en commit je daaraan. Als je thuisblijft met je kinderen, ga dan niet steeds aan de telefoon hangen terwijl je in de speeltuin staat. Op die manier voorkom je dat je alles half gaat doen.

Waar word jij blij van?

Mijn familie natuurlijk, Amy kan me nu zo aan het lachen maken en daar geniet ik enorm van. Mijn werk, daar krijg ik veel energie van. Mijn vriendinnen, waar ik niet zonder kan.

Welke plek op de wereld wil je heel graag aan je kinderen laten zien?

Het lijkt me geweldig om met mijn kinderen een wereldreis te maken, wellicht een paar maanden. Maar dan hebben we niet eens zo lang meer, want voor je het weet moeten ze naar school. Ik kom voor mijn werk weleens in India, en heb er ook zelf eens een maand gereisd. Ik wil mijn kinderen dat land graag laten zien, en ook het schrille contrast van hoe wij leven en hoe het ook kan zijn.

Wat is voor jou de grootste uitdaging in het leven nu je kinderen hebt?

Het krijgen van kinderen vind ik een grote rollercoaster. Het raakt je diep, af een en toe een klap in je gezicht en het verandert je compleet, maar het maakt je ook sterker en groter!

Hoe blijf je fit en gezond?

Dat vraag ik mezelf ook altijd af…. Ik boks 1 x per week, probeer hard te lopen er bij en ga veel naar buiten met z’n allen om te wandelen.

Wat is je favoriete familiegerecht?

Peet (mijn man) maakt de lekkerste linzenpasta…

FullSizeRender-3

Hoe ziet je dagelijkse routine eruit?

6.30 Amy wakker, wij dus ook, dan iedereen douchen en samen aan tafel ontbijten. Om half 8 gaat Peet weg, en om half negen ga ik weg. De oppas komt dan of ik breng Amy naar de crèche, afhankelijk van de dag. Op vrijdag blijf ik bij Amy. Rond 18.30 kom ik thuis. Dan lees ik iets met Amy en gaat ze nog in bad. Om 8 uur gaat ze slapen. Peet en ik proberen samen te eten en liggen – tegenwoordig – ook vroeg in bed! Weekenden proberen we zo nu en dan buiten de stad of in elk geval in de buitenlucht door te brengen! Als we in Amsterdam zijn willen we het liefste lekker koken en lang tafelen met vrienden.

Probeer je stiekem je outfit met je Joolz te matchen?

Mijn Joolz is de legergroene en past dus – gelukkig – bijna overal bij!

Welke les die jij hebt meegekregen in je opvoeding wil je graag aan je kinderen doorgeven?

Ik wil graag dat ze later zelfverzekerd maar bescheiden zijn. Ik wil ze laten voelen dat ik er altijd voor ze zal zijn en ik wil ze leren dat als iets niet meteen lukt, dat ze door moeten zetten en het nog een keer moeten proberen. Niet opgeven!

IMG_3205-2