INSPIRATION . 28/07/2015

Inspiring mom: Fabienne Chapot van Fab. Accessories

Voor onze categorie Inspiring Mom dachten wij direct aan Fabienne Chapot van Fab. Haar zoontje Hugo is een paar weken geleden geboren en ze wandelt nu heerlijk langs de grachten van Amsterdam met haar zelf ontworpen kinderwagen! Fabienne begon haar eigen succesvolle accessoirelabel Fab. in 2006 op Bali. Enthousiast vertelt ze ons over haar inspirerende leven als carrièrevrouw én happy new mom.

HOE COMBINEER JE JE WERK MET HET MOEDER ZIJN?

Ik vind mijn werk, Fab., fantastisch en ik vind nu ook mijn baby en gezin fantastisch. Voor beiden wil ik voldoende aandacht hebben. Voor mij is dat een kwestie van goed plannen. ‘Quality time’ creëren thuis door de mooie momenten thuis te zijn. De ochtend momenten met Hugo en het avond ritueel, daar geniet ik intens van. Als ik aan het werk ben, ben ik daar volledig op gefocust. Voor mij werkt het niet om met beide werelden half bezig te zijn.

Wat of wie inspireert jou?Inspiring Mom

Ik word enorm geïnspireerd door reizen voor het maken van de collectie. Wat betreft business zijn er een aantal merken die mij inspireren doordat ze vooruitstrevend en/of innovatief zijn in marketing of commercie. Ik kijk altijd goed om me heen wat er gebeurt in de wereld, dat gaat vanzelf en houdt me scherp.

HOE VIER JIJ BIJZONDERE MOMENTEN IN HET LEVEN?

Ik kan intens het leven vieren :)! Van werktripjes maken we meestal een feestje of we plakken er nog een paar dagen holiday aan vast. Als we onze targets hebben gehaald, vier ik dat ook graag. Ik ben een enorm vriendinnenmens en ik probeer alles uit het leven te halen!

HEB JE ENIG GOED ADVIES VOOR WERKENDE MOEDERS?

Ik denk dat het belangrijk is om je aandacht ergens vol op te kunnen richten. Als je thuis bent, zorg dan dat je daar met je 100% aandacht bent en niet ondertussen nog strest over werkdingen of mails tussendoor doet. Dat kun je eventueel weer in alle rust ’s avonds doen als de kids in bed liggen. Als je op je werk bent, wil je zo min mogelijk met thuis bezig zijn. Dus zorg dat het thuis goed geregeld is. Dat werkt voor mij het beste.

Inspiring Mom

WAAR WORD JIJ BLIJ VAN?

Ik werd altijd heel erg gelukkig van Fab. en mijn collega’s en daar is niets aan veranderd. Maar er is iets heel groots bij gekomen. Hugo en Michiel (mijn vriend) maken mij nu ook intens gelukkig. Als ik met vrienden zit te borrelen en Hugo is mee en ligt bij iedereen gezellig op schoot, dan geniet ik intens!

WELKE PLEK OP DE WERELD WIL JE HEEL GRAAG AAN JE KINDEREN LATEN ZIEN?

Dat zijn ongelooflijk veel plekken. Ik wil Hugo de hele wereld laten zien. Maar als ik mag beginnen dan graag Azië waar ik ontzettend veel herinneringen heb en Bali waar Fab. gestart is.

WAT IS VOOR JOU DE GROOTSTE UITDAGING IN HET LEVEN NU JE KINDEREN HEBT?

Ik vind het een ontzettend gek gevoel dat je er in 1 klap een bezorgdheid bij hebt. Je voelt zoveel liefde voor zo’n kleintje dat je soms (misschien onterecht) bezorgd bent of onzeker. Daar moet ik aan wennen en mee om leren gaan.

HOE BLIJF JE FIT EN GEZOND?
Inspiring Mom

Ik ben gelukkig altijd fit en gezond geweest. Ook tijdens mijn zwangerschap en daardoor ben ik denk ik ook heel snel weer hersteld. Ik sport 2 tot 3x in de week en ik eet gezond. Guilty pleasures zijn er natuurlijk wel genoeg! Wijn en lekkere kazen bijv. Ik ontzeg mezelf zo min mogelijk!

WAT IS JE FAVORIETE FAMILIEGERECHT?

Burrata en Melanzane alla Parmigiana

HOE ZIET JE DAGELIJKSE ROUTINE ERUIT?

Nu begint de dag met het wakker maken van mijn kleine Hugo, flesje geven, hem wassen en zelf aankleden. Dan naar mijn werk. Dat bestaat dagelijks uit veel meetings, collecties bespreken, management en omzetten in de gaten houden. Na werk sport ik of ik ga naar huis om die kleine te knuffelen. ’s Avonds probeer ik vaak nog met vriendinnen even te eten of nog wat werk te doen. De weekenden bestaan uit veel sociale momenten.

Inspiring Mom

MATCH JIJ JOUW OUTFIT STIEKEM MET JE JOOLZ?

Haha, nee. Dan zou er te weinig variaties bestaan in mijn outfits. Ik trek wel leuke, comfortabele kleding aan als ik ga wandelen met mijn Joolz. Dan zal je me niet zo snel op hakken zien lopen.

WELKE LES DIE JIJ HEBT MEEGEKREGEN IN JE OPVOEDING WIL JE GRAAG AAN JE KINDEREN DOORGEVEN?

Je kunt alles behalen als je maar je best doet! Die mantra heeft mij ver in het leven gebracht en zo hebben mijn ouders mij altijd zelfverzekerd laten voelen!

Next Inspiring Mom: we gaan weer op zoek naar een nieuwe Inspiring Mom. Binnenkort meer!