INSPIRATION . 30/10/2015

Inspiring mom: Florentine van baby label Donsje

Florentine van Oosten – Slingeland is eigenaresse van het luxe babyschoenen label Donsje én moeder van 3 kids. Ze runt haar business en het huishouden en daarom vinden wij haar een inspirerende mom. Ze heeft de Joolz Geo kinderwagen voor haar gezin en wist je dat ze model heeft gestaan voor de Joolz Bodyfit zwangerschapsworkout in de Positive Studio? We stelden haar een paar vragen!

HOE COMBINEER JE JE WERK MET HET MOEDER ZIJN?

Dat is een goeie vraag en een hele uitdaging. Na de geboorte van onze eerste dochter ging dit alles nog vrij makkelijk omdat je je aandacht nog niet echt hoeft te verdelen. Na de geboorte van onze zoon Hayo die 3 maanden lang gehuild had vond ik het heel pittig en vooral moeilijk om mijn balans in het dagelijkse leven weer terug te vinden. Nadat ik net een beetje terug  in balans kwam werd ik zwanger van nummer 3, onze zoon Skief die afgelopen maart geboren is. Waar ik van te voren niet over nagedacht heb is dat alle 3 de kids nog niet naar school gaan dus dat ze veel thuis zijn. Om ook nog te kunnen blijven werken 4 dagen in de week (en alle avonden) hebben we een full time oppas die er voor zorgt dat ze al gegeten hebben als ik thuis kom en het huishouden draaiende houdt. Ik kan dan nog leuk met ze spelen en leg ze daarna in bed.

Maar hoe ouder ze worden hoe mee aandacht ze nodig hebben en je ze uiteraard ook wilt geven, vandaar dat ik op vrijdag wat leuks met ze doe en in het weekend uiteraard ook met z’n vijven!

_MG_5369

WAT OF WIE INSPIREERT JOU?

Azië inspireert me. Ik vind het heerlijk hoe iedereen daar zijn eigen handeltje heeft, met stoffen, leer, kleuren etc bezig is. Nu ik minder tijd heb om te reizen haal ik uit de raarste kleinste dingen inspiratie, dat kan tijdens een wandeling met de kids zijn maar ook bij vintage winkels of markten.

HOE VIER JIJ BIJZONDERE MOMENTEN IN HET LEVEN?

In vieren ben ik goed. Ik mag ook graag zelf de slingers ophangen. We vieren thuis altijd alles. Op dit moment met vrienden en familie in de tuin en op ons bootje!

Op werk vier ik niet alles, bijvoorbeeld toen we een grote order van Barney’s NY  binnen kregen. Ik denk dan altijd eerst maar een kijken of we het allemaal op tijd kunnen leveren, zij het wel goed verkopen en of we wel een re-order krijgen.

HEB JE ENIG GOED ADVIES VOOR WERKENDE MOEDERS?

Zorg ervoor dat je kinderen het overdag naar hun zin hebben en dat dat allemaal goed gepland is, dan ga je makkelijker van huis weg zonder je altijd schuldig te voelen.  Zorg er voor dat je genoeg leuke momenten in de week hebt met je kids!

_MG_5474

WAAR WORD JIJ BLIJ VAN?

Een geslaagde dag met het hele gezin en iedereen blij is

Een avond doorzakken met mijn vrienden en heel hard lachen!

Reizen in Azië en sourcen naar producten, materialen en ontwerpen

WELKE PLEK OP DE WERELD WIL JE HEEL GRAAG AAN JE KINDEREN LATEN ZIEN?

In 2010 woonde ik samen met Skief (mijn man) in Nairobi, Kenia. Ik werkte daar op een school in de grootste sloppenwijk van Kenia, de Kibera slum, en gaf les aan kinderen. Via mijn werk ben ik bevriend geraakt met Judy, een van de leraressen. Judy had een droom: een eigen school oprichten in de sloppenwijk waar zij zelf vandaan komt en waar zij woont met haar gezin (Ngando Slum, midden in Nairobi).  Skief en ik zijn hierdoor geïnspireerd geraakt en hebben Judy samen met andere sponsoren geholpen haar droom waar te maken. Zo is “Shining Star” (www.shiningstar-africa.com) ontstaan, een ‘Early Childhood Development School’. Shining Star creëert voor jonge kinderen een zo goed en veilig mogelijke omgeving om ze op die manier een betere start en toekomst te geven.

Ik kan echt niet wachten om onze 3 kids hier mee naar toe te nemen en te laten zien wat we daar hebben opgebouwd en ze  te laten mee draaien op school voor een weekje.

_MG_5771

WAT IS VOOR JOU DE GROOTSTE UITDAGING IN HET LEVEN NU JE KINDEREN HEBT?

Om je vrienden te zien en je neer te leggen bij je nieuwe rol in het leven. Niet willen om je oude leven na te bootsen met kinderen.

HOE BLIJF JE FIT EN GEZOND?

Door zelf op zolder te sporten op een matje voor de TV en 1x in de week bij SODA te trainen met vriendinnen.

_MG_9879

WAT IS JE FAVORIETE FAMILIEGERECHT?

Kaasfondue

HOE ZIET JE DAGELIJKSE ROUTINE ERUIT?

Vroeg uit de veren, 3 kids aankleden en eten geven. Dan komt de oppas en die neet de baby over. Daarna 1 of 2 kids af zetten op crèche en door rijden naar Amsterdam waar Donsje HQ zit. Op kantoor zitten we nu met 6 a 7 personen en zijn we vooral heel creatief bezig maar ook commercieel. We ontwerpen 2 collecties per jaar en gaan naar 4 verschillende beurzen.

PROBEER JE STIEKEM JE OUTFIT MET JE JOOLZ TE MATCHEN?

Als ik de tijd had om daar over na te denken had ik dat misschien wel gedaan 😉

We matchen alle Donsje accessoires en schoentjes van de kinderen.

WELKE LES DIE JIJ HEBT MEEGEKREGEN IN JE OPVOEDING WIL JE GRAAG AAN JE KINDEREN DOORGEVEN?

Zoveel mogelijk lachen in het leven en andere mensen helpen!

_MG_5470